perjantai 22. heinäkuuta 2016

Puolenvuoden este tauko

Pitkästä aikaa pääsen tännekin kertomaan kuulumisia, töitten takia ei ole oikeen kerinnyt ja saannut aihetta kirjottaa mistään. Mutta nyt on, eilen olikin vähän erillaista touhua Madon kanssa, nimittäin poika pääsi hyppäämään puolenvuoden tauon jälkeen. Omistaja on kyllä hypännyt Madeolla kotona noin 100cm rataa mutta tauon takia alotimme hissukseen. Ystävämme Sanni kävi kokeilemassa miltä heppa tuntuu, ja pojasta näki jo kun esteitä alettiin kentälle roudaamaan kuinka hän tiesi mitä on tulossa. Sanni alotteli ihan perus verrytelyllä käynti, ravi, laukka jonka jälkeen hän verkkasi pienellä kavalettiristikolla. Madeo oli kyllä inoissaan päästyään hyppäämään, huomasi kyllä että poika tykkäsi puuhasta. Ensimmäinen hyppy minkä Sanni otti oli kyllä huvittava :D 


Tässä tapahtuu laukan vaihto pukin kautta:D

Poika hyppäsi kun este olisi ollut 120cm tai vähintäänkin syönnyt sen:)

Ihan perus kavaletti oli ja pysty sekä sarja jonka väli oli noin 10m

Verryttelyn jälkeen Sanni otti sinisen pystyn mukaan ja kavaletti nostettiin maapuomista ristikoksi, Mato "Madeo" lempinimiä on jo pojalle kertynyt! Mutta niin poika vaikutti ihan mukavalle mutta kuulema vaatii aika paljon käännöksissä ulkoapuja sekä tasapainoa tarvitsee rakentaa, mutta nekin kehittyy kun alkaa vaan treenaamaan ja lihas massaa saadaan kasvatettua. Madeolle ostettiin juuri rehu joka kasvattaa massaa nimeä en muista. 
Sanni tuli sarjan kerran ja sitä piti vähän leventää kun Madolla on aika iso laukka niin kävi väli ahtaaksi, sitten siirsimme sitä 10m kun ensin se oli noin 9m. Mitään ongelmaa ei ollu todella ilamavia hyppyjä poika otti.

Nostimme pystyä ja sarjan molempia osia noin 80cm niin huomasi selkeästi että pitä isompi este niin Madeo hyppäsi paremmin, käytti itseään hypyn aikana eikä antanut vain roiskasta, niinku se meinasi pienemmillä tehdä. Eli toisin sanoen hypätä "selättömästi" siihenkin on todennäköisesti muutos tulossa kun se lihas alkaa kasvamaan niin on helpompi hepan kantaa itseään.


siinä pieni pätkä, toivottavasti näkyy... Ilmavaraa löytyy...

 Madeolla käytetään hypätessä olymppiakuolainta kolmipalalla.


Sanni sanoi että oli mukava heppa ja eikun hyppäämään vaan. Niikun nyt sitten olen maanantaina itse menossa hyppäämään ja Sanni pitää tuntia. Olen kyllä innoissani että pääsen vihdoin esteille!

Mutta mennään sitten tähän päivään, Kävin Madon kanssa pienellä 2h kuntoilu maastossa. Lähdin tallin pyörittäjän kanssa sellaisille jumppamäill. Kun talin pihasta lähtee maasto riteille niin niitä riittää monen kilsan päähän, maastoilemme sellasessa metsässä kun  Rahametsä ja siellä menee ravureille hiittisuorat mtkä ovat varmaa 5km pitkiä. Eli siellä kyllä riittää lääniä ravata ja laukata niin pitkään kun jaksaa. Aloitimme pienellä rennolla hölkällä josta lähdimme sitten kasvattamaan ravia, ravasimme noin 2km hiitin päähän josta lähdimme sitten pienelle mettä polulle jossa oli itse jumppa mäet! 
Näillä mäillä en ollut iste koskaan käynnyt ja halusin että minullekin ne näytetän, koska se jos joku niin on hyvää reeniä hevoselle kun kiipeää pitkää ja jyrkää mäkeä ylös ja sitten alas tasaisella ja rahallisella käynillä niin että hevonen käyttää jokaista ihastaan. Hevosellehan on yleensä helpompi ravata kun kävellä mäki ylös niin se on todella tärkeää että tämä tapahtuu käynissä!

Siinä olemme matkalla:) muita kuvia en sitten ottanutkaan maastosta kun joutui tekemään töitä.

Minusta on hyvä että maastossakin voi tehdä hevosella töitä ja teettää tehtäviä, nimittäin se on todella hyvää vaihteua hevoselle sille riittää kun maisema vaihtuu eikä ole aitoja ympärillä niin se on hevoseta aivan eri asia. Totta kai on myös niitä rauhallisia ja rentoja maastoja niitäkään ei saa unohtaa! Mutta pointtini oli että jos itsestä tai hevosesta alkaa tuntua kentällä pyöriminen turhauttavalta niin ne voi myös toteuttaa maastossa:)
Madeo on kyllä kotiutunut hyvin nykyään laiduntaakin kaverin kanssa ja käyttäytyy mutenkin hyvin, paljon on tullut uusia juttuja mutta kyllä huomaa että alkaa tottua sääntöihin:) ja ei ole enää niin sählä käytävällä taikka ratsastaessa. Itse pidän todella paljon, Madeo on todella paljon minun tapanen hevonen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti