keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Madeo van het uilhof z

Tosiaan tänää oli ensimmäinen ratsastus Madeon kanssa, näin ekaksi kerraksi se ei ollut mikää huono kokemus. mutta todellakin tuntu hassulta hypätä ison hepan selkään jolla on isot liikeet Ekun jälkeen.  Ratsastaessa Madeon kanssa saa olla todella tarkka ulkopohkeesta ja ulko-ohjan tuntumasta, ja hevonen ei anna mitään imaiseksi. Se on minusta kiva asia että sinne ei vaan jää matkustamaan vaan saa tehdäkkin jotain jos aikoo jotain ratsastuksen aikana hyötyä.
Madeo on muutenkin mukava käsitellä, hiukan hän meinaa jalkojensa kanssa sählätä käytävällä kun laittaa kuntoon mutta uskoo kun komentaa.

Aloitin hevosen kanssa ratsastuksen jonkin aikaa siinä kävellen ihan vain pitkin ohjin, jonka jälkeen otin ohjat ja rupesin testailemaan mistä vivusta ja nappulasta tapahtuu mitäkin :D parit pysähdykset otin ennen ravia. Todella isoliikkeinen ja takapää on vahva liikkeille lähdössä oikein ponnistaa eteenpäin. Madeo on herkkä mutta tarvitsee todella selvät ja kuitenkin "vahvat" avut mitä pyydetään ja hyvän tuen. Ravien jälkeen otin vielä laukat molempiin suuntiin ja sen sai antaa pyöriä kunnolla!


Videokin minulla on tämän päivän ratsastuksesta. Sen näet minun instagramista @susanna_karolina. Huomenna ja perjantaina käyn myös ridaamassa yritän jaksaa kirjotella niitäkin jotain:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti